Zelené muffiny s limetkovo-mátovou polevou

Druhý a tentokrát sladký recept, který si můžeš udělat na Zelený čtvrtek. Proč je zelený, jsem ti napsala v prvním zeleném článku, kde jsme si uvařili zelenou výživnou polévku, tak na ní také mrkni. Muffiny jsou jarně svěží díky limetkovo-mátové polevě. Tu můžeš použít klidně i v jiném receptu.

Množství: 8 muffinů
Čas: 45 minut

Ingredience:

Suché ingredience:

  • 65g mouky ze zeleného banánu
  • 65g tygří mouky
  • 45g tapiokového škrobu
  • 2 lžíce želatiny
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli

Mokré ingredience:

Limetkovo-mátová poleva

 

Postup:

Na muffiny nejprve smíchej všechny suché ingredience. V mixéru rozmixuj všechny mokré ingredience, na konec přidej špenát a rozmixuj do hladka. Spoj mokré ingredience se suchými a vzniklou směs rozděl do 8 košíčků na muffiny. Já používala silikonové formičky. Peč na cca 180 stupňů 30 minut.

Kokosové máslo roztop nebo rozmixuj v mixéru ať povolí. Přidej limetkovou šťávu, lístky čerstvé máty a mixuj. Vznikne ti lahodná poleva.

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů