Zelená polévka

Tak jdeme na další recept ze série velikonočního menu. Následující den po Škaredé středě je Zelený čtvrtek. Ten mnoho lidí určitě zná díky zelenému pivu, které se u nás čepuje. Je to ale zkrátka den, kdy vše dopadá dobře. Praví se, že by jsi měl něco zasadit, protože té rostlince neublíží žádná havěť a bude stále zelená.

Já nejsem moc dobrá zahradnice (i když se snažím), a tak se se mnou pojď raději podívat do kuchyně. Tento den by měla být na talíři hlavně zelená barva. Což touto polévkou splníš na plné čáře. A jestli se mnou vydržíš, můžeš se také těšit na sladkou zelenou tečku dne.

Množství: 4-6 porcí
Čas: 45 minut

Ingredience:

  • 4 šálky vývaru
  • 1 hlava květáku
  • 1 pórek
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 šálku tuku – sádlo, olivový olej

Na ozdobu:

  • avokádo
  • oblíbené bylinky (použila jsem oregáno)
  • podávala jsem se zbytky pečeného lososa

Postup:

Do většího hrnce nalij vývar. Přidej na kousky nakrájený pórek a na růžičky květák. Přiveď k varu a vař do změknutí – cca 25-30 minut. Ke konci přidej všechen špenát pouze do zavadnutí. Polévku vypni a nech trošku vychladit. Přidej tuk, sůl a rozmixuj ponorným mixérem. Na talíři ozdob avokádem a bylinkami.

 

Tato polévka se ideálně podává chlazená. Tedy výborná i pro letní dny.

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů