Tak jdeme na další recept ze série velikonočního menu. Následující den po Škaredé středě je Zelený čtvrtek. Ten mnoho lidí určitě zná díky zelenému pivu, které se u nás čepuje. Je to ale zkrátka den, kdy vše dopadá dobře. Praví se, že by jsi měl něco zasadit, protože té rostlince neublíží žádná havěť a bude stále zelená.
Já nejsem moc dobrá zahradnice (i když se snažím), a tak se se mnou pojď raději podívat do kuchyně. Tento den by měla být na talíři hlavně zelená barva. Což touto polévkou splníš na plné čáře. A jestli se mnou vydržíš, můžeš se také těšit na sladkou zelenou tečku dne.
Množství: 4-6 porcí
Čas: 45 minut
Ingredience:
Na ozdobu:
Postup:
Do většího hrnce nalij vývar. Přidej na kousky nakrájený pórek a na růžičky květák. Přiveď k varu a vař do změknutí – cca 25-30 minut. Ke konci přidej všechen špenát pouze do zavadnutí. Polévku vypni a nech trošku vychladit. Přidej tuk, sůl a rozmixuj ponorným mixérem. Na talíři ozdob avokádem a bylinkami.
Tato polévka se ideálně podává chlazená. Tedy výborná i pro letní dny.