Zázvorový chlebíček

Ještě, než se na plno pustíš do jarního tvoření v kuchyni pojď semnou upéct tento pikantní zázvorový chlebíček.

Jestli miluješ stejně jako já skořici a zázvor budeš z něco nadšen/a/. Ideálně se hodí na podzimní či zimní mlsání se šálkem dobrého čaje nebo výborné čokolády, o které tu bude v dalším článku taky řeč.

V receptu používám tygří mouku, která je vhodná do AIP pečení a můžou jí i alergici na ořechy, protože byť je vyrobena z tygřího ořechu ve skutečnosti se jedná o malé hlízy.

Pokud uděláš chlebíček bez polevy nebo zvolíš jinou, bude recept úplně bez kokosu.

Všechny ingredience se do sebe zamíchají a vznikne směs, kterou naliješ do formy a dáš péct, tedy je to super rychlý recept.

Množství: 6 porcí

Čas: 40 minut

Ingredience:

 

Postup: 

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Smícháme zvlášť mokré ingredience a zvlášť suché ingredience a spojíme v jednu směs. Já mokré zamixovala v mixéru, suché promíchala v misce a pak postupně sypala do mixéru k mokrým.

Pekla jsem v silikonové formě velikosti asi 10x20cm. Pokud nemáš silikon, lehce vystříkej olejem. Pečeme asi 30 minut, ale doporučuji zkusit těsto špejlí do středu bochníku.

Následně necháme zcela vychladnout a až poté krájíme. Dobrou chuť.

 

TIP Gaby:

  • Pokud nejedeš striktně AIP nebo již máš zařazené mandle můžeš místo tygří mouky použít mandlovou. Bude to fungovat stejně dobře
  • Tygří mouka je vhodná i pro alergiky na ořechy
  • V receptu místo dýňového pyré můžeš použít jablečné pyré nebo rozmačkaný banán. Při eliminaci AIP, ale dej pozor na množství fruktozy 
  • Tapiokový škrob lze nahradit kukuřičným či bramborovým škrobem (tyto nejsou AIP)

 

 

 

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů