Ještě, než se na plno pustíš do jarního tvoření v kuchyni pojď semnou upéct tento pikantní zázvorový chlebíček.
Jestli miluješ stejně jako já skořici a zázvor budeš z něco nadšen/a/. Ideálně se hodí na podzimní či zimní mlsání se šálkem dobrého čaje nebo výborné čokolády, o které tu bude v dalším článku taky řeč.
V receptu používám tygří mouku, která je vhodná do AIP pečení a můžou jí i alergici na ořechy, protože byť je vyrobena z tygřího ořechu ve skutečnosti se jedná o malé hlízy.
Pokud uděláš chlebíček bez polevy nebo zvolíš jinou, bude recept úplně bez kokosu.
Všechny ingredience se do sebe zamíchají a vznikne směs, kterou naliješ do formy a dáš péct, tedy je to super rychlý recept.
Množství: 6 porcí
Čas: 40 minut
Ingredience:
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Smícháme zvlášť mokré ingredience a zvlášť suché ingredience a spojíme v jednu směs. Já mokré zamixovala v mixéru, suché promíchala v misce a pak postupně sypala do mixéru k mokrým.
Pekla jsem v silikonové formě velikosti asi 10x20cm. Pokud nemáš silikon, lehce vystříkej olejem. Pečeme asi 30 minut, ale doporučuji zkusit těsto špejlí do středu bochníku.
Následně necháme zcela vychladnout a až poté krájíme. Dobrou chuť.
TIP Gaby: