V sobotu na Velikonoce tzv. Bílou sobotu se lidé po pátečním půstu pořádně najedli. Po celý den se podávala totiž velikonoční nádivka. Té se také říká třeba hlavička, velikonoční buchta, velikonoční snítek nebo sekanice. Jako dezert se podával krásně vonící mazanec (ten jsem prozatím AIP nevymyslela) 😆 .
Udělat AIP nádivku s pečivem nejde, ale nahradila jsem ho batáty a víš co? Chutná fakt dost podobně. A tak i já si na Velikonoce pochutnám na své oblíbené nádivce 🙂
Množství: 6 porcí
Čas: 45 minut
Ingredience:
Postup:
Batáty a uzené maso jsem nakrájela na stejně velké kostky (tak velké jako by jsi krájel pečivo na klasickou nádivku). Mrkev a celer jsem nahrubo nastrouhala. Bylinky pokrájela a všechno smíchala v jednu směs. Tu jsem poprášila moukou a opětovně promíchala. Směs osolila a přidala koření. Následně jsem v mixéru rozmixovala plantain s vývarem na kaši a přidala do směsi. Směs by měla vypadat podobně jako na klasickou nádivku. Nalila jsem jí do formy vyloženou pečícím papírem a pekla na 180 stupňů cca 45 minut.
TIP Gaby:
Na postupu jsem se částečně inspirovala u Lucky na jejím webu knakousnuti.cz.