Tigernuts (tygří ořech) je nepostradatelnou potravinou v AIP stravování, kde jsou vyloučeny ořechy a semena. Ve skutečnosti se nejedná o ořechy (což je díky jejich názvu dost zavádějící), ale o hlízy. Více si o nich můžete přečíst v mém ebooku.
Tygří ořech je skvělou alternativou pro ty, co jsou citlivi na kokos a tedy nemůžou kokosové mléko. Kokos se v AIP stravování ve sladkém pečení využívá dost, ale tygří mouka ho dokáže nahradit a můžeš tak vytvořit dezert zcela bez kokosu.
Tygří mléko můžeš využít v receptech v poměru 1:1 za mléčné nebo jiné rostlinné. Je jemně nasládlé, ale pořád se dá využít jak na sladké, tak na slané jídlo.
Množství: 2 porce
Čas: 10 minut + máčení
Ingredience:
Postup:
Ořechy si den předem namoč do vody cca na 24 hodin. Před přípravou ořechy sceď a propláchni. Vlož do mixéru a přidej 2-3 šálky filtrované vody (podle požadované hustoty). Mixuj na nejvyšší stupeň cca 3-4 minuty. Poté mléko přeceď přes plátno nebo pytlík na ořechové mléko. Mléko uchovávej v lednici. Zkonzumuj do 5 dní.
TIP Gaby: