Tyto sušenky jsou díky datlím slaďoučké a mají křupavý povrch. Recept jsem našla v zahraničí a byl prezentován jako cookies k mléku či čaji (pokud jsi na kokos citlivý). Důležité je zmínit, že recept neobsahuje žádný kokos a tedy je vhodný pro ty, kteří jsou na něj citliví.
Když jsem sušenky dělala poprvé, říkala jsem si, že z takového těsta nikdy sušenka být nemůže a natož takhle dobrá! Zkus si je udělat a snaž se je nesníst všechny najednou. Uchovávej je v krabičce v lednici.
Množství: cca 15 sušenek
Čas: 30 minut
Ingredience:
Postup:
Troubu si předehřej na 160 stupňů. Pokud nemáš čerstvé datle, tak je na chviličku ponoř do teplé vody a krásně změknou. Do mixéru dej změklé datle bez vody, tapiokovou mouku, sladidlo, sádlo, koření a sůl. Pokud to tvůj mixér umí, tak použij funkci pulzu a směs několikrát zapulzuj. Těsto se totiž nesmí úplně rozmixovat, ale datle by měly být na malé kousíčky, aby udělaly sušenkám krásnou strukturu.
Pokud nejsi citlivý na kokos, můžeš si připravit na talířek trošku nasypaného kokosového cukru. Poté z těsta tvaruj kuličky, které nejdříve otiskni do kokosového cukru a umísti na plech, kde z nich vytvaruješ sušenky – třeba za pomoci vidličky jako já.
Sušenky peč 15-20 minut. Sleduj jak hnědnou a kontroluj. Pokud je přepečeš, ztvrdnou ti. Po vyndání sundáme z plechu a necháme cca 10 minut vychladnout.