Pastýřský koláč patří mezi ty recepty z jednoho „hrnce“, kdy uděláš jedno jídlo a máš z toho několik porcí, což zbožňuji. Šetří to čas a ten můžeš věnovat něčemu jinému.
Množství: 4 porce
Čas: 60 minut
Ingredience:
Postup:
Předehřej si troubu na 180 stupňů. Oškrábej batáty, pokrájej na kostičky a dej vařit na sporák do vody nebo v páře (tak to dělám já). Vař do změknutí cca 10 minut. Mezitím si nakrájej cibulku najemno, mrkve a celer na malé kousky. Rozehřej sádlo na pánvi a opeč cibuli, mrkev a celer cca 5 minut. Poté přidej mleté maso a opékej ještě tak 10 minut. Do směsi přidej rozmačkaný česnek a případně oblíbené bylinky. Poté směs přendej do zapékací misky. Na masovou směs navrstvi batátovou kaši. Tu udělej poté, co se batáty uvařily, rozmixováním do pyré – se solí, jarní cibulkou a mlékem či vývarem. Povrch ozdob vidličkou. Dej do trouby a peč ještě cca 30 minut. Dobrou chuť.
TIP Gaby: