Panna cotta je původně italský recept. V klasickém provedení se jedná o svařenou smetanu se želatinou, mlékem a cukrem. Za dveřmi je svátek zamilovaných a tak je ideální čas, udělat pro naše lásky něco „sladkého“.
Příprava zabere asi 5 minut takže je to rychlovka.
Množství: 4 porce
Čas: 5-10minut + tuhnutí
Ingredience:
Postup:
Do kastrůlku dáme filtrovanou vodu, posypeme jí želatinou a necháme jí chvilku sedět (cca 5 minut). Mezitím dáme kokosové mléko s malinami do mixéru a společně rozmixujeme. Pokud někomu vadí zrníčka v malinách, může směs přecedit přes plátýnko nebo jemné sítko. Želatinu v kastrůlku trošku zahřejeme, aby se zcela rozpustila a přidáme tekutá sladidla. Směs želatiny vlijeme do mixéru a vše společně promixujeme. Připravené skleničky naplníme směsí a necháme vychladnout.
TIP Gaby:
Inspirace: https://healingfamilyeats.com/