Malinová panna cotta

Panna cotta je původně italský recept. V klasickém provedení se jedná o svařenou smetanu se želatinou, mlékem a cukrem. Za dveřmi je svátek zamilovaných a tak je ideální čas, udělat pro naše lásky něco „sladkého“.

Příprava zabere asi 5 minut takže je to rychlovka.

Množství: 4 porce
Čas: 5-10minut + tuhnutí

Ingredience:

Postup:

Do kastrůlku dáme filtrovanou vodu, posypeme jí želatinou a necháme jí chvilku sedět (cca 5 minut). Mezitím dáme kokosové mléko s malinami do mixéru a společně rozmixujeme. Pokud někomu vadí zrníčka v malinách, může směs přecedit přes plátýnko nebo jemné sítko. Želatinu v kastrůlku trošku zahřejeme, aby se zcela rozpustila a přidáme tekutá sladidla. Směs želatiny vlijeme do mixéru a vše společně promixujeme. Připravené skleničky naplníme směsí a necháme vychladnout.

TIP Gaby:

  • Na panna cottu můžete využít jakékoli ideálně sezónní ovoce. Zkuste třeba jahody ze zahrádky , pak chutná jako smetanovo-jahodová zmrzlina
  • Želatina z kvalitního zdroje  pomáhá při udržení a uzdravení kostí a kloubů a zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů

Inspirace: https://healingfamilyeats.com/

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů