„Čokoládový“ zajíček

Posledním dnem Velikonoc je Velikonoční pondělí. V tento den se konzumovala hlavně vejce. Ta jsou v eliminaci na AIP zakázaná, ale pokud je máš už zařazená, můžeš si je dát jako pomazánku, plněné avokádem nebo jako svačinu s tostones (které najdeš v ebooku zdarma).

Já jsem pro tebe připravila recept na čokoládové zajíčky. Ano, není v tom čokoláda, ale využila jsem karob, který je sladší než kakao, a tedy nemusíš používat tolik sladidla.

 

Množství: podle formy (já udělala 6 zajíčků)
Čas: 10 minut + tuhnutí

Ingredience:

Postup:

Tento recept je hodně variabilní, a tak se neboj experimentovat. Někdo má radši chuť čokoládovější, a proto dá více karobu, někdo více sladší, a proto dá více medu. Pro někoho to může být moc hořké, tak přidá do směsi tekuté kokosové máslo a udělá si mléčného zajíčka. Já používám na zhotovení to, že si dám vařit vodu do hrnce a nahoru na něj dám kovovou misku, ve které vše umíchám. Nejdříve dám veškeré tekuté suroviny a promíchám je metličkou, aby se spojily. Poté pomalu přidávám karob, vanilku a sůl. Konzistence by měla být tekutá. Případně přidej ještě kokosový olej. Když se vše spojí, tak ochutnám a pokud je vše v pořádku, tak následně naleju do formiček. Nechám ztuhnout v lednici, kde je to za chvilku připravené ke konzumaci (pro nedočkavce).

 

TIP Gaby:

  • Tady se opravdu fantazii meze nekladou. Udělej si hořkého zajíčka, mléčného zajíčka nebo zkus bílého. Jednoduše zamíchej pouze kokosového roztopené máslo s tekutým vybraným sladidlem a naplň požadovanou formičku. Ztuhne to i bez sladidla pokud si hlídáš cukry. 
  • Do zajíčků si můžeš přidat jakýkoli prášek - z řepy, banánu, manga. Nebo klidně i kousky sušeného ovoce
Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů