Tohle jídlo jsem vždycky milovala. Bylo jednoduché na přípravu. A také je pikantní, takže přesně podle mé chuti. Navíc je to jídlo z jednoho hrnce. V podání AIP jsem si to neuměla představit. Pak jsem na AIP summitu viděla podobný recept a řekla jsem si: „No jo to by šlo.“ 🙂
Sice v tom není opravdové chilli, jak by název napovídal, protože je v eliminaci zakázané. Třeba ho už máš opět zavedené, ale já ho pro svůj recept nahradila čerstvým zázvorem a směs je díky němu také pikantní. A ani mi nevadí, že tam nejsou fazole, protože hromada zeleniny a batáty je zcela nahradí.
Tento recept je jedním z těch, které si můžeš udělat do zásoby (klidně z dvojité – trojité dávky) a dá se jednoduše zamrazit. Navíc je fajn, že jde opravdu o kompletní jídlo a už nemusíš řešit přílohu zvlášť. Stačí vyndat z mrazáku, ohřát a sníst. Jídlo do 10 minut? 😉
Množství: 7 vydatných porcí
Čas: 1 hodina
Ingredience:
Postup:
Tuk rozehřej ve velké pánvi. Přidej cibulku a počkej až zesklovatí. Přisyp česnek a ještě chvilku opékej než se rozvoní. Vše poté zalij vývarem a přidej zeleninu – petržel, mrkev. Tu nakrájej na stejné velké kusy. Řepu jsem krájela také na stejné kusy, ale byla tvrdší. Tobě tedy doporučuji nakrájet na menší kousky než ostatní zeleninu nebo jí rovnou nastrouhej. Batáty jsem také nakrájela na stejně velké kusy jako zeleninu, jen jsem je do směsi přidala o něco později (po cca 5 minutách). Vař přikryté pod pokličkou 20 minut.
Mezi tím opeč hovězí mleté maso na pánvi. Po upečení ho přidej do směsi a podus ještě 15 minut ať se chutě propojí. Podávej ozdobené petrželkou.
TIP Gaby: