Tenhle chlebíček je opravdu jednoduchý. Poprvé jsem ho dělala pro Elí do letadla, když jsme letěli na její první dovolenou k moři. Krásně se vešel do svačinové misky a chutnal výborně i jen tak bez ničeho.
Je složený jen z pár ingrediencí, co má člověk většinou doma. V základním receptu je 125g sladidla – javorového sirupu, ale pokud si přeci jenom hlídáš cukry, lze ho nahradit – čti v typech na konci receptu.
Rozmačkané banány, které tvoří základ mokrých ingrediencí, můžeš vyměnit za to, co máš zrovna doma – jablečné pyré, dýňové pyré atd.
Množství: 1 bochánek z formy 20×10 cm
Čas: 45 minut
Ingredience:
Postup:
Předehřej si troubu na 180 stupňů. Banány si rozmačkej a spoj se sirupem a jablečným octem. V druhé misce promíchej mouky se sodou. Spoj suché a mokré ingredience a ihned nalij do formy, kterou dej péct. Banana bread jsem pekla v silikonové formě a bylo hotovo za 45 minut. Zkus vždy špejlí.
TIP Gaby: