Začalo krásné počasí, čerpáme energii ze sluníčka a zahrady se zazelenaly. To znamená, že všechno roste a pučí a ty můžeš začít využívat zelené na talíři.
Na tuhle kombinaci jsem byla hrozně zvědavá. O fenyklu jsem pořád četla, ale tak nějak jsem ho nikdy nezkusila. A použít ho v tomhle receptu byla fakt výhra. Má lehce nasládlou chuť s lékořicovým podtónem. Na skus hezky křupe, ale je poměrně pevný a tak ho nakrájej na tenké proužky.
Množství: 2 porce
Čas: 10 minut
Ingredience:
Postup:
Grapefruit připrav na měsíčky třeba podle tohoto návodu. Avokádo oloupej a nakrájej na měsíčky. Fenykl očisti a nakrájej na tenké proužky. Na talíř naservíruj střídavě grapefruit, avokádo. Mezi ně občas přidej plátky fenyklu. Salát jemně osol a pokapej olivovým olejem. Ozdob bazalkou. Podávej.