Banana Bread

Tenhle chlebíček je opravdu jednoduchý. Poprvé jsem ho dělala pro Elí do letadla, když jsme letěli na její první dovolenou k moři. Krásně se vešel do svačinové misky a chutnal výborně i jen tak bez ničeho.

Je složený jen z pár ingrediencí, co má člověk většinou doma. V základním receptu je 125g sladidla – javorového sirupu, ale pokud si přeci jenom hlídáš cukry, lze ho nahradit – čti v typech na konci receptu.

Rozmačkané banány, které tvoří základ mokrých ingrediencí, můžeš vyměnit za to, co máš zrovna doma – jablečné pyré, dýňové pyré atd.

 

Množství: 1 bochánek z formy 20×10 cm

Čas: 45 minut

Ingredience:

  • 240g rozmačkaných banánů
  • 150g mouky (viz poznámky)
  • 50g tapiokové mouky
  • 125g javorového sirupu
  • 1 PL jablečného octa
  • 1 ČL sody

 

Postup:

Předehřej si troubu na 180 stupňů. Banány si rozmačkej a spoj se sirupem a jablečným octem. V druhé misce promíchej mouky se sodou.  Spoj suché a mokré ingredience a ihned nalij do formy, kterou dej péct. Banana bread jsem pekla v silikonové formě a bylo hotovo za 45 minut. Zkus vždy špejlí.

TIP Gaby:

  • Záměrně v receptu neuvádím poměr mouky. Nicméně vždy to namíchám z té, co doma mám. Dělala jsem pouze z tygří mouky. Pak 50/50 tygří a cassavy, vždy vyšel krásně a chutnal luxusně. 
  • Pokud si hlídáš množství cukru, nahraď tekuté sladidlo olivovým olejem a dej si sirupu kolik potřebuješ. Lze udělat i úplně bez - banány chlebíček krásně osladí.
  • Do těsta na ozdobu můžeš vložit banán na polovinu nebo ho ozdobit nahoře jiným sezónním ovocem. 

 

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů