Tenhle recept mě hodně baví, tedy baví mě ta křupavost, protože té není na AIP stravování moc. A tak jsem si jí při první dávce granoly dostatečně užila a celou jí doslova schroupala.
Tygří ořechy mají vysoký obsah antioxidantů, jsou skvělým zdrojem vlákniny, mají antibiotické vlastnosti, fungují jako prebiotika a také jako skvělý zdroj železa. V tomto receptu jsem použila tygří ořech krájený na plátky a vřele ti doporučuji koupit už takhle připravený, protože si nedokážu představit, že to budeš sekat doma 😀 Chuťově skvělý mají kluci zde. Dost mi to tvarem připomíná ovesné vločky.
VERZE BEZ KOKOSU!
Pokud jsi citlivý/á na kokos, stačí vyměnit kokosové chipsy za stejné množství krájeného tygřího ořechu.
Množství: asi 8 porcí
Čas: 45 minut
Ingredience:
Postup:
Nejdříve smíchej tygří ořechy s kokosovými chipsy, přidej karob a promíchej. Poté přidej nakrájené meruňky, olej, sirup a opětovně vše dobře promíchej. Vysyp na plech vyložený pečicím papírem a dej do středu trouby, kterou předehřej na 140 stupňů. Peč cca 40 minut a každých 15 minut granolu promíchej. Poté vyndej z trouby a nech zcela vychladnout. Snaž se jí nesníst hned všechnu najednou 😀
Granolu můžeš skladovat až 6 měsíců v uzavřené sklenici při pokojové teplotě. To je bezva!
TIP Gaby:
Granolu můžeš podávat: