Avokádo-grapefruitový salát

Začalo krásné počasí, čerpáme energii ze sluníčka a zahrady se zazelenaly. To znamená, že všechno roste a pučí a ty můžeš začít využívat zelené na talíři.

Na tuhle kombinaci jsem byla hrozně zvědavá. O fenyklu jsem pořád četla, ale tak nějak jsem ho nikdy nezkusila. A použít ho v tomhle receptu byla fakt výhra. Má lehce nasládlou chuť s lékořicovým podtónem. Na skus hezky křupe, ale je poměrně pevný a tak ho nakrájej na tenké proužky.

Množství: 2 porce

Čas: 10 minut

Ingredience:

 

Postup:

Grapefruit připrav na měsíčky třeba podle tohoto návodu. Avokádo oloupej a nakrájej na měsíčky. Fenykl očisti a nakrájej na tenké proužky. Na talíř naservíruj střídavě grapefruit, avokádo. Mezi ně občas přidej plátky fenyklu. Salát jemně osol a pokapej olivovým olejem. Ozdob bazalkou. Podávej.

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů