Tento recept na polévku mám od Yummy paleo. Zveřejnila ho zrovna v době, kdy mi narostl krásně čerstvý špenát na zahrádce, a tak jsem se do ní pustila. A protože jsem snědla hned dva talíře a pak jsem jí uvařila ještě pětkrát, říkala jsem si, že stojí za zveřejnění i u mě na webu. Je totiž luxusní. Opět jsem recept trošku poupravila, aby vyhovoval AIP.
Množství: 4 porce
Čas: 20 minut
Ingredience:
Postup:
V hlubokém hrnci rozpal sádlo na kterém osmaž pokrájenou cibulku do zlatova. Postupně přidávej špenát, počkej vždy na zavadnutí a přidej další. Já špenát pouze opláchla a usušila. Nijak jsem ho nekrájela a šlo to i tak. Po zavadnutí zalij směs vývarem (případně kokosovým mlékem), přidej muškátový květ a přiveď k varu. Vař na mírném plamenu cca 8 minut. Polévku poté přendej do mixéru, rozmixuj do hladka a dochuť solí a bylinkami.
Na ozdobu polévky použij kokosovou smetanu, olivový olej a opečenou slaninu.
TIP Gaby: