Zlatá omáčka

Na tuhle omáčku jsem narazila na AIP Summitu. Už si nepamatuji, kdo jí tam vařil, ale mě se ten nápad zdál geniální a tak jsem si v rychlosti napsala recept a pak ho uvařila. Omáčka je výborná a dá se skvěle i zamrazit na později.

Množství: cca 4 šálky (tedy dost na zamražení)

Čas: 25 minut

Ingredience:

 

Postup:

V pánvi rozehřej kokosový olej, na kterém do zlatova osmahni nakrájenou cibuli. Poté přidej česnek, nastrouhaný závor a opékej dokud nezavoní. Přidej vývar, brambory, kurkumu, zázvor, sůl, skořici a promíchej. Zakryj, přiveď k varu a na mírném ohni vař cca 10 minut (než jsou batáty měkké). Vypni a nech 5 minut stát. Pomalu přendej do mixéru (můžeš použít i ponorný, ale je to horké!), přidej kokosové mléko, citronovou šťávu a rozmixuj do hladka.

Omáčku použij k masu, rybě nebo klidně po vychladnutí do salátu. Po zmražení a opětovném rozmražení chutná jako čerstvá, vůbec to na ní nepoznáš 🙂

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů