Na tuhle omáčku jsem narazila na AIP Summitu. Už si nepamatuji, kdo jí tam vařil, ale mě se ten nápad zdál geniální a tak jsem si v rychlosti napsala recept a pak ho uvařila. Omáčka je výborná a dá se skvěle i zamrazit na později.
Množství: cca 4 šálky (tedy dost na zamražení)
Čas: 25 minut
Ingredience:
Postup:
V pánvi rozehřej kokosový olej, na kterém do zlatova osmahni nakrájenou cibuli. Poté přidej česnek, nastrouhaný závor a opékej dokud nezavoní. Přidej vývar, brambory, kurkumu, zázvor, sůl, skořici a promíchej. Zakryj, přiveď k varu a na mírném ohni vař cca 10 minut (než jsou batáty měkké). Vypni a nech 5 minut stát. Pomalu přendej do mixéru (můžeš použít i ponorný, ale je to horké!), přidej kokosové mléko, citronovou šťávu a rozmixuj do hladka.
Omáčku použij k masu, rybě nebo klidně po vychladnutí do salátu. Po zmražení a opětovném rozmražení chutná jako čerstvá, vůbec to na ní nepoznáš 🙂