Tapiokový pudink s jahodovou polevou

Pudink jsem vždycky mívala moc ráda. Kdysi se u nás dělal hodně, a tak jsem ráda, že si ho můžu udělat i v této AIP verzi. Je hodně variabilní a tak může pokaždé chutnat úplně jinak 🙂 Doporučuji ti využít sezónního ovoce nebo zamraženého a udělat si ovocnou polevu na pudink.

A ano, vidíš správně, do každého pudinku jsem zapíchla skořicovou sušenku.

Množství: 6 porcí

Čas: 20 minut + namáčení perel (přes noc)

Ingredience:

 

Postup:

Den předem namočím tapiokové perly ve vodě a nechám nabobtnat. Nechávám rovnou v hrnci, kde budu pudink dělat. Druhý den přidám do perel kokosové mléko, vanilku, 2 PL kokosového cukru a povařím do zhoustnutí (10-15 minut). Rozdělím do pohárků. Poté připravím ovocnou omáčku. V rendlíku povařím s 1 PL kokosového cukru ovoce (čerstvé nebo mražené) do zhoustnutí. Většinou tam na začátek dám 1-2 PL vody, které se následně vyvaří a omáčka zhoustne. Omáčku rozdělím do jednotlivých pohárků. Na závěř do každého pudinku zapíchnu skořicovou sušenku.

TIP Gaby:

  • Ovoce můžeš využít zrovna to co máš doma - jahody, maliny, borůvky, jablka.
  • Tapiokové perly seženeš v několika velikostech.
  • Místo kokosového mléka můžeš použít tygří mléko a pak skoro nemusíš sladit. Toto mléko je sladké dost.
  • Pokud nejsi na AIP, pudink uvaříš i v klasickém kravském nebo třeba kozím mléce.
  • Já osobně si dělám pudink rovnou do uzavíratelných skleniček a tyto si nosím pak na procházku s sebou. Využíj toho a posvač na sluníčku 🙂 

 

 

Zdraví a výživa je mou vášní už mnoho let, ale až vlastní zkušenost s dvěmi autoimunitními onemocněními mě přivedla na cestu autoimunitního paleo protokolu, který mě dostal do remise. Společně semnou se ponoříte do světa skvělých vůní a jedinečných chutí na své ozdravné cestě. Ukazuji, že i s jistým omezením si můžete vytvořit lákavá jídla, která vás nasytí a uspokojí všechny vaše chuťové buňky. Více si o mém příběhu můžete přečíst tady

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů